“Unë jam mirë dhe kujtesa ime akoma më mirë”/ Biden për dokumentet sekrete: Jam i moshuar, por di çfarë bëj

Presidenti i SHBA Joe Biden ka kritikuar me zemërim një hetim që zbuloi se ai keqpërdorte dosjet top sekrete për shkak të problemeve me kujtesën.

Në një konferencë të papritur të lajmeve të enjten në mbrëmje, zoti Biden këmbënguli: “Kujtesa ime është e mirë”.

Ai kritikoi një pretendim të një zyrtari që tha se Biden nuk e mbante mend kur i vdiq djali, duke thënë: “Si dreqin guxon ta ngrejë atë?”

Prokuroria zbuloi se zoti Biden “mbajti dhe zbuloi me dashje” dosje të klasifikuara, por vendosi të mos e akuzonte atë.

Prokurori i posaçëm i Departamentit të Drejtësisë, Robert Hur, përcaktoi se zoti Biden kishte mbajtur në mënyrë të pahijshme dokumente të klasifikuara në lidhje me politikën ushtarake dhe të jashtme në Afganistan pasi shërbeu si zëvendëspresident.