Si ta ushqeni dashurinë në marrëdhënien tuaj?

Krijimi i një marrëdhënieje është mjaft i lehtë, por njerëzit shpesh harrojnë se nevojitet kujdes i thellë, mirëkuptim dhe dashuri për ta ndërtuar dhe mbajtur atë. Dhe kur dashuria fillon të zbehet, është mirëkuptimi ai që e mban një lidhje dhe ndez përsëri dashurinë. Megjithatë, për çdo marrëdhënie të shëndetshme, duhet të ushqeni dashurinë për ta bërë partnerin tuaj të ndihet i veçantë.

Kontrolloni nevojën e partnerit tuaj

Nuk ka një rregull të fortë që kur partneri juaj ka nevojë për diçka, ai padyshim do t’jua tregojë. Jo. Shumë herë, njerëzit nuk janë në gjendje të komunikojnë nevojat e tyre. Kjo është arsyeja pse është thelbësore që ju të kontrolloni dhe të pyesni partnerët tuaj për nevojat e tyre.

Jini të respektueshëm

Tregoni gjithmonë respekt për partnerin tuaj. Zakonisht, kur zemërohemi, nuk i kushtojmë shumë rëndësi gjuhës sonë dhe ajo na del si kritikë ankimore dhe me një ton të ashpër. Por kjo nuk do të thotë që të ndaloni së ndari atë që ju shqetëson. Absolutisht ndani zhgënjimin tuaj, por me kujdes.

Përdorni fjalë të mira

Gjithmonë thoni faleminderit për përpjekjet e partnerit tuaj dhe ndani ndjenjat tuaja dhe atë që ju admironi për ta. Gjithashtu, flisni për ndjenjat e ngrohta që të dy ndani dhe shprehni verbalisht dashurinë tuaj.

Zotëroni gabimet tuaja

Gabimet bëhen pa dashje, ndaj nuk e dimë kurrë se çfarë mund ta lëndojë partnerin tonë. Merrni përgjegjësinë për gabimet tuaja dhe lidheni me partnerin tuaj në mënyrë më efektive.

Inkurajoni partnerin tuaj

Bëhuni mbështetësi më i madh i partnerit tuaj dhe festoni suksesin e tij/saj. Inkurajojini dhe përkrahini në çdo hap të jetës së tyre.

Komunikimi

Komunikoni dhe hapuni me njëri-tjetrin për mendimet tuaja mbi marrëdhëniet dhe se si të dy mund të ndryshoni disa gjëra për njëri-tjetrin./PSIKOLOGJIA