E trishtë: Ndërron jetë artistja e madhe shqiptare, njëra nga themelueset e Cirkut shqiptar

Akrobatja Vitore Sallaku është ndarë sot nga jeta. Një grua e rrallë, energjike, një artiste e plot talent ajo ishte një nga themelueset e Cirkut shqiptar.

Që në moshën 11 vjeçare ka qenë pjesë e trupës së cirkut duke dhënë kontribut të madh brenda e jashtë vendit. Pas shkëputjes nga skena, ajo ishte ndër pedagoget e para të studios së cirkut.

Vitore Sallaku Rasha mban titullin e lartë Mjeshtre e Madhe.

Ajo lindi në Tiranë ku dhe përfundoi studimet në liceun artistik “Jordan Misja” më pas vijoi studimet e larta në Institutin e Kulturës Fizike “Vojo Kushi’’.

Është një nga akrobatet më të spikatura të arenës së cirkut që për më shumë se 35 vjet i dha skenës numra të paarritshme.

Vitore Sallaku ishte bashkëshortja e artistit të madh shqiptar, Skënder Sallakut.

Menu